Do góry

Dania główne Przepis na:

Sznycelki z kiszonej kapusty i mięsa.

Sznycelki z kiszonej kapusty i mięsa.

Autor:

Przepisów i artykułów: 811 Ocena: 15638

Dodano:

Odsłon: 3367

Bardzo polecam,wyszły pyszne ,posmakują każdemu:)

Składniki

  • kiszona kapusta 30dkg
  • mielone mięso z szynki 20-30dkg
  • bułka namoczona
  • jajka surowe 2 szt
  • cebula
  • suszone grzybki mała garstka
  • pieprz i sól do smaku
  • bułka tarta do obtoczenia
  • olej lub masło klarowane do smażenia
3-4 os. > 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Ugotowaną dzień wcześniej kapustę i grzybki zmielić z mięsem.
    Cebulkę podsmażyć ,dodać kapustę i mięso zmielone,podsmażyć 5 min i doprawić do smaku pieprzem i solą.
    Do masy dodać odciśniętą bułkę ,jajka i formować kotleciki.
    Obtoczyć w tartej bułce i dawać na rozgrzany tłuszcz,smażyć z dwóch stron na złoty kolor.



    Smacznego życzę!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (8)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń