Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Sznycelki z sosem cebulowo-jabłkowym"
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 848
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 848
Składniki
Kotleciki opłucz, wytrzyj do sucha. Na dużej patelni rozgrzej masło. Włóż kotlety. Smaż je ok. 10 minut. Od czasu do czasu obracaj. Cebule obierz, pokrój na cząstki, a następnie w grubą kostkę. Jabłka umyj, obierz ze skórki, potnij na cząstki, usuń gniazda nasienne. Oczyszczone kawałki jabłek pokrój w grubsze plasterki.
Sznycle zdejmij z patelni. Zawiń w folię i trzymaj w cieple, aby nie wystygły. Na tłuszcz ze smażenia mięsa wrzuć cebule oraz jabłka. Duś je przez ok. 5 minut. Podlej bulionem warzywnym. Gdy zawrze, zmniejsz płomień i gotuj jeszcze przez 2–3 minuty.
Pod koniec gotowania sos zagęść zasmażką błyskawiczną. Przypraw do smaku solą, pieprzem, cukrem oraz musztardą. Sznycle ułóż na talerzach, polej sosem z jabłkami. Mięso serwuj, np. z piure ziemniaczanym. Przed podaniem danie udekoruj listkami natki pietruszki.Źródło: Naj