Do góry

Dania główne Przepis na:

Sznycle grzybowe...

Przepis dnia 2019-05-07
Sznycle grzybowe...

Autor:

Przepisów i artykułów: 518 Ocena: 17899

Dodano:

Odsłon: 17147

pierś kurczaka z pieczarkami w nieco innej wersji w sam raz na obiad. A na drugi dzień z tych sznycli co mi zostały były domowe hamburgery

Składniki

  • duży filet z piersi kurczaka
  • 2 jajka
  • 1 cebula
  • około 6 dużych pieczarek
  • 100 g startego żółtego sera
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
  • sól, pieprz
  • olej do smażenia
3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Mięso płuczemy i osuszamy, kroimy w drobną kostkę. Pieczarki i cebulę również kroimy w kostkę, po czym wszystko przekładamy do miski, dodajemy żółty ser, mięso oraz roztrzepane jajka, połączone z mąką ziemniaczaną.

  2. Wszystkie składniki mieszamy i doprawiamy do smaku. Na patelni rozgrzewamy olej i wykładamy porcje masy, formując płaskie sznycle. Smażymy z obu stron.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń