Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34674
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 910
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 350
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3964
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34674
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 910
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 350
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3964
Składniki
Mięso opłucz, osusz, pokrój na połówki. Każdą lekko rozbij, oprósz solą i pieprzem. Chipsy włóż do grubszej torebki i wałkuj, aż sią drobno pokruszą.
Mięso zapanieruj najpierw w mące, następnie w roztrzepanym jajku a na koniec w pokruszonych chipsach. Porcjami usmaż na oleju z obu stron na złoty kolor.
Ponakłuwaj strączki chili i usmaż razem ze sznycelkami. Wydrąż miąższ z awokado.Rozdrobnij widelcem, dodając sok z cytryny oraz roztarty czosnek. Dopraw solą i pieprzem.
Sznycle podawaj na sałacie z dipem awokado.Źródło: Telemax