Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny, zdrowy obiad
W dawnych czasach kiedy nie było jeszcze supermarketów, a warzywa nie były og...
Odsłon: 52273
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 202
W dawnych czasach kiedy nie było jeszcze supermarketów, a warzywa nie były og...
Odsłon: 52273
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 202
Składniki
Mięso umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym.
Świeże warzywa obrać, opłukać podzielić na różyczki, marchew pokroić w słupki.
Sznycle przyprawić, solą pieprzem, przyprawami i odstawić na chwilkę żeby "przeszły".
Warzywa wstawić do gotowania na parze wg indywidualnego smaku i gustu, wg mnie powinny być lekko twardawe. Pod koniec parowania posolić. W tym czasie usmażyć sznycle na odrobinie oleju rzepakowego lub zgrillować.
Mięso i warzywa wyłożyć na talerz, posypać świeżym koperkiem. Smacznego!