Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny, zdrowy obiad
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1588
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 963
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1588
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 963
Składniki
Mięso umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym.
Świeże warzywa obrać, opłukać podzielić na różyczki, marchew pokroić w słupki.
Sznycle przyprawić, solą pieprzem, przyprawami i odstawić na chwilkę żeby "przeszły".
Warzywa wstawić do gotowania na parze wg indywidualnego smaku i gustu, wg mnie powinny być lekko twardawe. Pod koniec parowania posolić. W tym czasie usmażyć sznycle na odrobinie oleju rzepakowego lub zgrillować.
Mięso i warzywa wyłożyć na talerz, posypać świeżym koperkiem. Smacznego!