Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smakowite kotlety z karkówki smażone na smalcu. W panierce z bułki tartej i pokruszonych suszonych grzybów.
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 16692
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9479
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2055
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4058
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 652
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 321
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 16692
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9479
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2055
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4058
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 652
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 321
Składniki
Mięso umyć, osuszyć papierowymi ręcznikami i odkroić 4 kotlety. Mięso starannie rozbić tłuczkiem i każdy kotlet delikatnie oprószać przyprawą i solą. Odłożyć do lodówki na 15 min. Bułkę tartą wymieszać z grzybowym pyłem. Jajka roztrzepać w miseczce. Każdy kotlet kolejno zamaczać w jajkach, a następnie w mieszance bułki i grzybów. Smażyć na patelni, na rozgrzanym smalcu, na złoty kolor po obu stronach. Smacznego.