Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam serdecznie. Dzisiaj polecam pyszne, delikatne, rozpływające się w ustach sznycle w aromatycznym sosie. Wystarczy 50 minut i wspaniałe mięsko gotowe!!! Zapraszam serdecznie na film z przepisem i życzę Wszystkim smacznego!!!
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 933
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4183
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 242
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 767
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3615
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 747
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 933
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4183
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 242
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 767
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3615
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 747
Składniki
Na początku mięso przepłuczcie pod zimną bieżącą wodą. Już teraz łopatkę kroimy na 1 centymetrowe sznycle i przekładamy na talerz, następnie oprószamy solą i pieprzem. Pokrojone sznycle należy obtoczyć w mące i przełożyć na suchy talerz. Już teraz rozgrzewamy mocno patelnię z olejem rzepakowy lub innym Waszym ulubiony tłuszczem. Sznycle układamy na rozgrzany tłuszcz i podsmażamy z obu stron tak aby się delikatnie zarumieniły. Do podsmażonych sznycli dorzucamy cebulę pokrojona w grube piórka, drobno posiekany czosnek, tymianek, całość mieszamy od czasu do czasu, po 4-5 minutach zalewamy winem, delikatnie solimy, jeżeli nie lubicie wina, można sznycle zalać wodą. Już teraz zmniejszamy płomień i przykrywamy patelnię pokrywką i na wolnym ogniu dusimy sznycle przez 40 minut, od czasu do czasu mieszamy zawartość patelni, jeżeli większość płynu odparuje, należy jeszcze podlać winem lub wodą aby sos się nie przypalił. Na sam koniec wystarczy spróbować i ewentualnie dosolić. Gotowe!!! Zapraszam serdecznie na film z przepisem i życzę Wszystkim smacznego!!!