Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekkie szaszłyki drobiowe z dodatkiem cukinii i pomidorków koktajlowych.
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 193
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3968
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 350
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 903
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 193
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3968
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 350
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 903
Składniki
Pierś z kurczaka oczyścić z błon, umyć, pokroić w dość grubą kostkę. Mięso obsmażyć na oliwie z oliwek, przyprawiając do smaku solą, pieprzem oraz przyprawą do drobiu. Wystudzić. Cukinię pokroić w plasterki. U mnie akurat była dość przerośnięta, więc każdy plasterek kroiłam jeszcze na ćwiartki. Plastry cukinii posmarować oliwą z oliwek, lekko posolić, oprószyć suszoną bazylią. Na drewniane szpadki nakładać kolejno: plasterki cukinii, kawałki mięsa, pomidorki koktajlowe. Tak przygotowane szaszłyki ułożyć na blaszce wyłożonej folią aluminiową, wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 200 stopni. Piec 10- 15 minut. Uwaga: W składnikach podałam papryczkę chili, można ją wykorzystać przy tworzeniu szaszłyków, jeśli ktoś lubi takie smaki. Wówczas papryczki myjemy, nakładamy na szpadki w całości, bez usuwania ziarenek.
Smacznego.