Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szparagi często występują na wykwintnych przyjęciach, natomiast w naszych domach rzadko o nich słyszymy. A szkoda, bo przecież szparagi są bardzo zdrowe i smaczne. To cenne źródło fosforu czy żelaza. Gotuje się je zaledwie 10 minut a samo danie z polskim akcentem jest bardzo proste.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12318
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1387
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13135
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5357
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12318
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1387
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13135
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5357
Składniki
Szparagi obrać i ugotować we wrzącej wodzie z dodatkiem soli, cukru i po cytryny. Jajka ugotować na twardo, natkę pietruszki posiekać, zostawiając kilka listków do dekoracji.
Masę rozpuścić w rondelku, dodać posiekane jajko i natkę pietruszki, chwilę podprażyć i polać gorące szparagi. Dekorować listkami natki pietruszki.