Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szparagi często występują na wykwintnych przyjęciach, natomiast w naszych domach rzadko o nich słyszymy. A szkoda, bo przecież szparagi są bardzo zdrowe i smaczne. To cenne źródło fosforu czy żelaza. Gotuje się je zaledwie 10 minut a samo danie z polskim akcentem jest bardzo proste.
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19850
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 483
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 493
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6902
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242945
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19850
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 483
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 493
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6902
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242945
Składniki
Szparagi obrać i ugotować we wrzącej wodzie z dodatkiem soli, cukru i po cytryny. Jajka ugotować na twardo, natkę pietruszki posiekać, zostawiając kilka listków do dekoracji.
Masę rozpuścić w rondelku, dodać posiekane jajko i natkę pietruszki, chwilę podprażyć i polać gorące szparagi. Dekorować listkami natki pietruszki.