Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szparagi często występują na wykwintnych przyjęciach, natomiast w naszych domach rzadko o nich słyszymy. A szkoda, bo przecież szparagi są bardzo zdrowe i smaczne. To cenne źródło fosforu czy żelaza. Gotuje się je zaledwie 10 minut a samo danie z polskim akcentem jest bardzo proste.
Niby nic, a jednak trzeba umieć zrobić dobre naleśniki. Przesyłam Wam mój, sp...
Odsłon: 335
Polecam smaczny chlebek, który przygotujecie prosto i szybko. Chlebek swoją ś...
Odsłon: 63
Idealny włoski makaron na czas jesiennego grzybobrania.
Odsłon: 272
Marynowana dynia, jest interesującym dodatkiem do różnych dań pod warunkiem,...
Odsłon: 785
Pyszne krewetki w marynacie musztardowej na okazję, na święta, na elegancką k...
Odsłon: 89
Niby nic, a jednak trzeba umieć zrobić dobre naleśniki. Przesyłam Wam mój, sp...
Odsłon: 335
Polecam smaczny chlebek, który przygotujecie prosto i szybko. Chlebek swoją ś...
Odsłon: 63
Idealny włoski makaron na czas jesiennego grzybobrania.
Odsłon: 272
Marynowana dynia, jest interesującym dodatkiem do różnych dań pod warunkiem,...
Odsłon: 785
Pyszne krewetki w marynacie musztardowej na okazję, na święta, na elegancką k...
Odsłon: 89
Składniki
Szparagi obrać i ugotować we wrzącej wodzie z dodatkiem soli, cukru i po cytryny. Jajka ugotować na twardo, natkę pietruszki posiekać, zostawiając kilka listków do dekoracji.
Masę rozpuścić w rondelku, dodać posiekane jajko i natkę pietruszki, chwilę podprażyć i polać gorące szparagi. Dekorować listkami natki pietruszki.