Do góry

Dania główne Przepis na:

Szparagi w serze i szynce, panierowane

Szparagi w serze i szynce, panierowane

Autor:

Przepisów i artykułów: 176 Ocena: 3075

Dodano:

Odsłon: 3261

Bardzo smaczne i efektowne danie. Jako przystawka, lub jako danie glowne.

Składniki

  • na kazda osobe po 4 srednie szparagi (uzylam bialych)
  • na kazda osobe po dwa plastry sera zoltego i dwa duze plastry szynki (uzylam szynki gotowanej)
  • do panierowania: maka, jaja, bulka tarta
  • olej do smazenia
1-2 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Szparagi myjemy, obieramy ze skorki i gotujemy w wodzie z lyzeczka soli i lyzeczka cukru tylko ok. 8 minut. Wyjmujemy z wody i przestudzamy.

  2. Laczymy na jedna porcje po cztery szparagi, zawijamy w ser zolty, nastepnie w szynke. Panierujemy i smazymy na zloto na oleju.

  3. Smacznego na obiad, albo na kolacje....

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

bozka44 13 kwietnia 2014 bardzo oooo pyszne, wiem to na pewno :-)))) Pozdrawiam Cie serdecznie.

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

bozka44 13 kwietnia 2014 Pierwszy raz w tym roku...Tutaj, gdzie mieszkam nigdy ich nie brakuje, bo sa bardzo popularne, a na kolacje wraz z chlebkiem z dobrym maslekiem, no, no... Pozdrawiam Cie sedecznie.

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

GREGORHSPEED 13 kwietnia 2014 Narobiłaś mi smaku...w tym tygodniu miałem zrobić na kolację ,ale jak w końcu zdecydowałem się na kupno ,to zabrakło ich w sklepie :(

4 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń