Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Szparagi w sosie z kurczakiem"
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 34
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 121
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 704
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 81
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 34
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 121
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 704
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 81
Składniki
ok. 35 minut
Szparagi obrać i ugotować we wrzątku z odrobiną soli, cukru, sokiem i skórką z cytryny. Wyjąć z garnka po ok. 7-10 minutach, włożyć obierki i obcięte końcówki szparagów. Gotować do uzyskania ok. 1 litra mocnego wywaru.
Cebulę posiekać, zeszklić na rozgrzanym maśle z dodatkiem oleju, dodać pokrojonego w kostkę kurczaka i przesmażyć na złoty kolor. Zalać winem i wywarem. Gotować ok. 10 minut.
Sos zabielić śmietaną wymieszaną z łyżką mąki. Gotować 5 minut, dodać pokrojone szparagi i natkę pietruszki, zagotować, przyprawić do smaku. Podawać z makaronem.Źródło: Twoje Imperium