Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Szparagi zapiekane z salami"
Składniki
Ciasto i groszek rozmroź. Szparagi umyj, odetnij zdrewniałe końce, a następnie pokrój w ukośne plasterki. Pomidorki opłucz i pokrój na połówki.
Filet z kurczaka umyj i pokrój w wąskie paski. Oprósz solą i pieprzem. Podsmaż na patelni z odrobiną oleju. Zdejmij mięso z patelni i na tym samym tłuszczu podsmaż szparagi.
Salami pokrój w cieniutkie paski ok. 2 mm. Jajko wymieszaj z kwaśną śmietaną, dodaj salami i dopraw do smaku, dodaj posiekany estragon. Rozwałkuj ciasto i przełóż je do formy. Wlej masę śmietanową na ciasto, połóż groszek, szparagi, pomidorki i kurczaka. Brzegi ciasta posmaruj kremówką wymieszaną z żółtkiem. Piecz 20 min w temp. 200 st.
Czas przygotowania: 60 minut 460 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień