Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Szparagi zapiekane z salami"
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2487
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 89
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 172
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 741
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2487
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 89
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 172
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 741
Składniki
Ciasto i groszek rozmroź. Szparagi umyj, odetnij zdrewniałe końce, a następnie pokrój w ukośne plasterki. Pomidorki opłucz i pokrój na połówki.
Filet z kurczaka umyj i pokrój w wąskie paski. Oprósz solą i pieprzem. Podsmaż na patelni z odrobiną oleju. Zdejmij mięso z patelni i na tym samym tłuszczu podsmaż szparagi.
Salami pokrój w cieniutkie paski ok. 2 mm. Jajko wymieszaj z kwaśną śmietaną, dodaj salami i dopraw do smaku, dodaj posiekany estragon. Rozwałkuj ciasto i przełóż je do formy. Wlej masę śmietanową na ciasto, połóż groszek, szparagi, pomidorki i kurczaka. Brzegi ciasta posmaruj kremówką wymieszaną z żółtkiem. Piecz 20 min w temp. 200 st.
Czas przygotowania: 60 minut 460 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień