Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wypatrzyłam na blogu www.mojekuchennerewelacje.blogspot.com Wydał mi się tak zachęcający, że musiałam z niego skorzystać. Tarta okazała się pyszna, mój mąż był nią zachwycony i wciąż prosił o dokładkę. :) Krótko mówiąc, polecam Wam ten przepis. Poniżej oryginalny wpis z moimi małymi zmianami.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3278
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 597
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3715
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 278
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 464
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3278
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 597
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3715
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 278
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 464
Składniki
Szparagi umyć, odciąć zdrewniałe końcówki. Zagotować wodę z dodatkiem soli i cukru. Do wrzątku włożyć szparagi,oczywiście tak, aby czubki wystawały z wody. Gotować 10 minut. Ugotowane szparagi wyjąć z wody, osączyć na sicie. Cebulę pokroić w piórka, podsmażyć na rozgrzanym tłuszczu. W trakcie dodać czosnek pokrojony w drobną kosteczkę. Lekko zrumienione warzywa zdjąć z palnika. Śmietanę wymieszać z surowym żółtkiem, doprawić do smaku solą i pieprzem. Blaszkę do tarty wyłożyć ciastem francuskim. Do tak przygotowanej blachy włożyć cebulkę z czosnkiem, przykryć je plasterkami wędzonego boczku. Następnie należy ułożyć nasze szparagi, które przykryje warstwa jajeczna, z jaj wcześniej startych na tarce o grubych oczkach.
Wszystko zalać sosem śmietanowym. Wierzch naszego przekładańca posypać tartym serem. Tartę należy piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez około 30 minut (do zrumienienia ciasta i sera).
Smacznego.