Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wypatrzyłam na blogu www.mojekuchennerewelacje.blogspot.com Wydał mi się tak zachęcający, że musiałam z niego skorzystać. Tarta okazała się pyszna, mój mąż był nią zachwycony i wciąż prosił o dokładkę. :) Krótko mówiąc, polecam Wam ten przepis. Poniżej oryginalny wpis z moimi małymi zmianami.
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 9954
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8955
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6347
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 9954
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8955
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6347
Składniki
Szparagi umyć, odciąć zdrewniałe końcówki. Zagotować wodę z dodatkiem soli i cukru. Do wrzątku włożyć szparagi,oczywiście tak, aby czubki wystawały z wody. Gotować 10 minut. Ugotowane szparagi wyjąć z wody, osączyć na sicie. Cebulę pokroić w piórka, podsmażyć na rozgrzanym tłuszczu. W trakcie dodać czosnek pokrojony w drobną kosteczkę. Lekko zrumienione warzywa zdjąć z palnika. Śmietanę wymieszać z surowym żółtkiem, doprawić do smaku solą i pieprzem. Blaszkę do tarty wyłożyć ciastem francuskim. Do tak przygotowanej blachy włożyć cebulkę z czosnkiem, przykryć je plasterkami wędzonego boczku. Następnie należy ułożyć nasze szparagi, które przykryje warstwa jajeczna, z jaj wcześniej startych na tarce o grubych oczkach.
Wszystko zalać sosem śmietanowym. Wierzch naszego przekładańca posypać tartym serem. Tartę należy piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez około 30 minut (do zrumienienia ciasta i sera).
Smacznego.