Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Szpecle z musem jabłkowym"
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 36
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3557
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 118
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 847
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 36
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3557
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 118
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 847
Składniki
Jajka roztrzep z pół szklanki letniej wody. Wsyp mąkę, wlej olej, posyp szczyptą soli, zmiksuj.
Jabłka obierz, zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Włóż do garnka, posyp cynamonem. Podduś, mieszając, na małym ogniu.
W rondlu zagotuj lekko osolo ną wodę. Ciasto nabieraj na czubek łyżki, włóż do wrzątku. Kluski zamieszaj.
Gdy woda ponownie się zagotuje, gotuj kilka minut. Kluseczki wyjmij łyżką cedzakową. Polej musem jabłkowym.Źródło: Chwila dla Ciebie