Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Szpecle z musem jabłkowym"
Tym razem jedna z moich ulubionych zup: pomidorowa z ziemniakami, której nie...
Odsłon: 132
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 200
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 312
Tym razem jedna z moich ulubionych zup: pomidorowa z ziemniakami, której nie...
Odsłon: 132
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 200
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 312
Składniki
Jajka roztrzep z pół szklanki letniej wody. Wsyp mąkę, wlej olej, posyp szczyptą soli, zmiksuj.
Jabłka obierz, zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Włóż do garnka, posyp cynamonem. Podduś, mieszając, na małym ogniu.
W rondlu zagotuj lekko osolo ną wodę. Ciasto nabieraj na czubek łyżki, włóż do wrzątku. Kluski zamieszaj.
Gdy woda ponownie się zagotuje, gotuj kilka minut. Kluseczki wyjmij łyżką cedzakową. Polej musem jabłkowym.Źródło: Chwila dla Ciebie