Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 50
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 158
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 372
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 96
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 50
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 158
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 372
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 96
Składniki
Świeży szpinak umyj i podgrzej na suchej patelni do momentu aż się "skurczy". Mrożony szpinak całkowicie rozmroź, dokładnie odciśnij nadmiar wody. Szpinak z 3 żółtkami, solą, pieprzem, gałką muszkatołową i 1 łyżeczką soku z cytryny dokładnie blenduj na jednolitą masę . Następnie ubij na sztywną pianę 3 białka, i połącz je delikatnie z masą szpinakową. Ciasto wylej na blachę wyłożoną woskowanym papierem do pieczenia, i piecz w 180 stopniach około 20 minut( ciasto powinno się lekko zarumienić) Jeszcze na ciepło zdejmij papier, odstaw do całkowitego wystygnięcia. Kiedy ciasto jest już zimne rozsmaruj po całości ser, posyp posiekaną rzodkiewką i szczypiorkiem. Makrelę rozdrobnij, ułóż na roladzie i zwijaj. Zawiń w folie i odstaw na kilka godzin do lodówki.
więcej przepisów:https://kazimierzdieta.wordpress.com/