Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na pyszne, aromatyczne i pożywne ciasteczka owsiano - kokosowe, które...
Odsłon: 105
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 143
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 242
Przepis na pyszne, aromatyczne i pożywne ciasteczka owsiano - kokosowe, które...
Odsłon: 105
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 143
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 242
Składniki
Świeży szpinak umyć i osuszyć. Pokroić i przełożyć do miski. Cebulę obrać i drobno posiekać. Wrzucić na patelnię z rozgrzanym masłem. Dodać mąkę i przygotować jasną zasmażkę. Zalać mlekiem i ubijać tak długo ,aż powstanie gęsty sos. Rondel zdjąć z ognia. Do miski ze szpinakiem dodać jajka ,sos beszamelowy i przeciśnięty przez praskę czosnek. Doprawić solą oraz pieprzem i dokładnie wymieszać. Jeżeli masa jest zbyt rzadka ,zagęścić ją bułką tartą. Ze szpinakowej masy uformować małe placuszki . Obtaczać je w mące ,jajkach i bułce tartej. Smażyć na złoto. Podawać z gotowanymi ziemniakami.