Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Deser z kaszy manny na mleku migdałowym z soczystymi wiśniami i chrupiącymi p...
Odsłon: 51
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 720
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 61
Szybki obiad z łososiem z buraczkami na pure z batata. Uwielbiamy batata za s...
Odsłon: 73
Deser z kaszy manny na mleku migdałowym z soczystymi wiśniami i chrupiącymi p...
Odsłon: 51
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 720
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 61
Szybki obiad z łososiem z buraczkami na pure z batata. Uwielbiamy batata za s...
Odsłon: 73
Składniki
Świeży szpinak umyć i osuszyć. Pokroić i przełożyć do miski. Cebulę obrać i drobno posiekać. Wrzucić na patelnię z rozgrzanym masłem. Dodać mąkę i przygotować jasną zasmażkę. Zalać mlekiem i ubijać tak długo ,aż powstanie gęsty sos. Rondel zdjąć z ognia. Do miski ze szpinakiem dodać jajka ,sos beszamelowy i przeciśnięty przez praskę czosnek. Doprawić solą oraz pieprzem i dokładnie wymieszać. Jeżeli masa jest zbyt rzadka ,zagęścić ją bułką tartą. Ze szpinakowej masy uformować małe placuszki . Obtaczać je w mące ,jajkach i bułce tartej. Smażyć na złoto. Podawać z gotowanymi ziemniakami.