Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Szpinakowe tagliatelle"
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 111
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 248
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 91
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3326
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 111
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 248
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 91
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3326
Składniki
Szpinak przebierz z brzydkich liści, umyj, osusz i pokrój. Czosnek oraz cebulę drobno posiekaj. Pomidorki przekrój na połówki, a ser pleśniowy pokrusz.
Makaron ugotuj al dente w osolonym wrzątku z dodatkiem łyżki oliwy.
Na rozgrzanym maśle zeszklij plasterki cebuli i czosnku. Po chwili dodaj szpinak i duś warzywa kilka minut. Następnie dorzuć pomidorki, dosyp sól, pieprz oraz gałkę muszkatołową.
Ugotowany makaron rozłóż na talerze i polej masą szpinakową. Wierzch posyp kawałkami sera pleśniowego.Źródło: Telemax