Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kopytka po ugotowaniu i przestudzeniu można zamrozić, a póżniej, wrzucając na gorącą wodę, ugotować bez rozmrażania.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3818
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414632
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2359
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3818
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414632
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2359
Składniki
Ziemniaki ugotować dzień wcześniej i przecisnąć przez praskę.
Szpinak zamrożony przesmażyć na patelni, dodać sól, pieprz i czosnek. Przestudzić.
Ziemniaki wymieszać ze szpinakiem, dodać jajko, mąkę i wyrobić ciasto. Z ciasta lepić małe kulki i gotować partiami we wrzątku z dodatkiem oliwy do wypłynięcia.
Po wystygnięciu część można zamrozić.