Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś proponuję bitki z karczku podane ze smażonymi na głębokim tłuszczu, serduszkami z ziemniaków i warzywną surówką.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1138
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1153
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13195
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1138
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1153
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13195
Składniki
Wymyty i pokrojony w 5 plastrów karczek umieszczamy w folii i tłuczemy z obu stron tłuczkiem do mięsa.
Utłuczone plastry karczku solimy i pieprzymy z obu stron.
Smażymy na patelni z obu stron na rumiany kolor do miękkości mięsa.
Kroimy cebulę w piórka, lekko solimy by zmiękła.
Gdy mięso jest już prawie miękkie dodajemy ją do mięsa i smażymy na wolnym ogniu do momentu aż cebula i mięso będą miękkie.
W między czasie gdy smaży się mięso, obieramy ziemniaki, myjemy i kroimy w centymetrowe plastry z których wyciskamy serca lub inne kształty w zależności od posiadanych foremek.
Tak przygotowane w serca ziemniaki smażymy na głębokim tłuszczu jak frytki.
Usmażone plastry karczku układamy na talerze, obok układamy usmażone serca z ziemniaków i sałatkę warzywną ze słoika (domowego wyrobu).
Smacznego :)