Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sztuka mięsa podana z ziemniakami polanymi ciemnym, cebulowym sosem oraz z marynowaną papryką ostrą.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1301
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 860
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1438
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1301
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 860
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1438
Składniki
Plastry schabu solimy i posypujemy pieprzem ziołowym.
Smażymy po około 2 minuty każdą stronę plastra schabu na gorącym tłuszczu.
W między czasie zagotowujemy w garnczku litr wody z liśćmi laurowymi, zielem angielskim, suszoną włoszczyzną i pastą rosołową.
Usmażone plastry mięsa wkładamy do garnczka z gotującym się bulionem, gotujemy do miękkości mięsa i warzyw.
W między czasie smażymy pokrojoną w pół plastry cebulę.
Gotujemy obrane, wymyte ziemniaki w osolonej wodzie.
Gdy mięso będzie miękkie dodajemy usmażoną cebulę, sos sojowy, paprykę, doprawiamy sos do smaku pozostałymi przyprawami i zagęszczamy sos skrobią ziemniaczaną.
Kawałki mięsa podajemy z ugotowanymi ziemniakami, polanymi sosem i z marynowaną ostrą papryką. Smacznego!!!