Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sztuka mięsa podana z ziemniakami polanymi ciemnym, cebulowym sosem oraz z marynowaną papryką ostrą.
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1545
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231952
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5053
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1545
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231952
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5053
Składniki
Plastry schabu solimy i posypujemy pieprzem ziołowym.
Smażymy po około 2 minuty każdą stronę plastra schabu na gorącym tłuszczu.
W między czasie zagotowujemy w garnczku litr wody z liśćmi laurowymi, zielem angielskim, suszoną włoszczyzną i pastą rosołową.
Usmażone plastry mięsa wkładamy do garnczka z gotującym się bulionem, gotujemy do miękkości mięsa i warzyw.
W między czasie smażymy pokrojoną w pół plastry cebulę.
Gotujemy obrane, wymyte ziemniaki w osolonej wodzie.
Gdy mięso będzie miękkie dodajemy usmażoną cebulę, sos sojowy, paprykę, doprawiamy sos do smaku pozostałymi przyprawami i zagęszczamy sos skrobią ziemniaczaną.
Kawałki mięsa podajemy z ugotowanymi ziemniakami, polanymi sosem i z marynowaną ostrą papryką. Smacznego!!!