Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sztuka mięsa podana z ziemniakami polanymi ciemnym, cebulowym sosem oraz z marynowaną papryką ostrą.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11272
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4941
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1130
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9819
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1458
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11272
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4941
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1130
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9819
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1458
Składniki
Plastry schabu solimy i posypujemy pieprzem ziołowym.
Smażymy po około 2 minuty każdą stronę plastra schabu na gorącym tłuszczu.
W między czasie zagotowujemy w garnczku litr wody z liśćmi laurowymi, zielem angielskim, suszoną włoszczyzną i pastą rosołową.
Usmażone plastry mięsa wkładamy do garnczka z gotującym się bulionem, gotujemy do miękkości mięsa i warzyw.
W między czasie smażymy pokrojoną w pół plastry cebulę.
Gotujemy obrane, wymyte ziemniaki w osolonej wodzie.
Gdy mięso będzie miękkie dodajemy usmażoną cebulę, sos sojowy, paprykę, doprawiamy sos do smaku pozostałymi przyprawami i zagęszczamy sos skrobią ziemniaczaną.
Kawałki mięsa podajemy z ugotowanymi ziemniakami, polanymi sosem i z marynowaną ostrą papryką. Smacznego!!!