Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś mamy święto Bożego Ciała z tej okazji przygotowałam smaczny obiadek, a mianowicie sztuka mięsa duszona w sosie własnym z dodatkiem szparagów powiem wam szczerze że jadłam je pierwszy raz ale na pewno nie ostatni
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5680
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1144
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12272
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5178
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1562
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5680
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1144
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12272
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5178
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1562
Składniki
Łopatkę pokroić na sztuki mięsa, posypać przyprawami i wlać olej całość dokładnie wmasować w mięso. Następnie za pomocą urządzenia ponakłuwać lub jeżeli ktoś takiego nie ma to ponacinać nożykiem mięso aby przyprawy przeszły do jego środka, odstawić na chwilę dla przegryzienia się przypraw z mięsem
Jak już mięso odstało swój czas i zaczęło ładnie pachnieć dodanymi przyprawami wtedy przygotować głęboką patelnię ułożyć przygotowane plastry mięsa i na średnim ogniu smażyć z obu stron na piękny rumiany kolor. Gdy mięso jest już usmażone wlać przegotowaną wodę wsypać suszoną włoszczyznę i dusić na wolnym ogniu do czasu miękkości mięsa
W trakcie gdy mięso się dusi przygotować szparagi, do garnka wlać wody posolić ją. Umyte szparagi grubsze części pokroić drobniej a resztę zostawić w całości, jak woda się zagotuje włożyć szparagi i pogotować je na małym ogniu przez dziesięć minut. Po tym czasie przelać szparagi na durszlak i zahartować je zimna wodą
Gdy mięso jest już miękkie a większość dodanej wody wyparowała dodać przygotowane szparagi i poddusić pod przykryciem dziesięć minut, następnie zdjąć pokrywkę i całość poddusić kolejne dziesięć minut do momentu zrobienia się sosu, gotowe danie zdjąć z ognia
Gdy mięso jest już miękkie a większość dodanej wody wyparowała dodać przygotowane szparagi i poddusić pod przykryciem dziesięć minut, następnie zdjąć pokrywkę i całość poddusić kolejne dziesięć minut do momentu zrobienia się sosu, gotowe danie zdjąć z ognia