Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jednogarnkowe, rozgrzewające danie.
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 339
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 211
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34397
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 168
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 339
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 211
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34397
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 168
Składniki
Mięso płuczemy w zimnej wodzie, osączamy z wody, osuszamy ręczniczkami papierowymi, kroimy w plastry.
Plastry mięsa rozbijamy tłuczkiem do mięsa jak na kotlety, przyprawiamy solą i pieprzem ziołowym.
Smażymy na gorącym tłuszczu z obu stron na rumiano.
W między czasie obieramy cebule, kroimy w pół plastry, solimy i dodajemy na patelnię. Dusimy pod przykryciem do zmiękczenia cebuli. W garnczku zagotowujemy 1,5 litra wody z pastą rosołową, suszoną włoszczyzną, liśćmi laurowymi i zielem angielskim.
Do gotującego się bulionu dodajemy łyżką cedzakową usmażone plastry mięsa i cebulę. Dodajemy paprykę i gotujemy do miękkości mięsa, około 20 minut. Jeżeli mięso jest miękkie, doprawiamy do smaku.
Dodajemy 30 dag makaronu rurki i gotujemy jeszcze 5 minut pod przykryciem.
Po tym czasie kończymy gotowanie, makaron dojdzie po kilku minutach.
Smacznego!!!