Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jednogarnkowe, rozgrzewające danie.
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 736
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424835
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10660
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336938
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 736
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424835
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10660
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336938
Składniki
Mięso płuczemy w zimnej wodzie, osączamy z wody, osuszamy ręczniczkami papierowymi, kroimy w plastry.
Plastry mięsa rozbijamy tłuczkiem do mięsa jak na kotlety, przyprawiamy solą i pieprzem ziołowym.
Smażymy na gorącym tłuszczu z obu stron na rumiano.
W między czasie obieramy cebule, kroimy w pół plastry, solimy i dodajemy na patelnię. Dusimy pod przykryciem do zmiękczenia cebuli. W garnczku zagotowujemy 1,5 litra wody z pastą rosołową, suszoną włoszczyzną, liśćmi laurowymi i zielem angielskim.
Do gotującego się bulionu dodajemy łyżką cedzakową usmażone plastry mięsa i cebulę. Dodajemy paprykę i gotujemy do miękkości mięsa, około 20 minut. Jeżeli mięso jest miękkie, doprawiamy do smaku.
Dodajemy 30 dag makaronu rurki i gotujemy jeszcze 5 minut pod przykryciem.
Po tym czasie kończymy gotowanie, makaron dojdzie po kilku minutach.
Smacznego!!!