Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jednogarnkowe, rozgrzewające danie.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12369
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1398
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13265
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5575
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12369
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1398
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13265
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5575
Składniki
Mięso płuczemy w zimnej wodzie, osączamy z wody, osuszamy ręczniczkami papierowymi, kroimy w plastry.
Plastry mięsa rozbijamy tłuczkiem do mięsa jak na kotlety, przyprawiamy solą i pieprzem ziołowym.
Smażymy na gorącym tłuszczu z obu stron na rumiano.
W między czasie obieramy cebule, kroimy w pół plastry, solimy i dodajemy na patelnię. Dusimy pod przykryciem do zmiękczenia cebuli. W garnczku zagotowujemy 1,5 litra wody z pastą rosołową, suszoną włoszczyzną, liśćmi laurowymi i zielem angielskim.
Do gotującego się bulionu dodajemy łyżką cedzakową usmażone plastry mięsa i cebulę. Dodajemy paprykę i gotujemy do miękkości mięsa, około 20 minut. Jeżeli mięso jest miękkie, doprawiamy do smaku.
Dodajemy 30 dag makaronu rurki i gotujemy jeszcze 5 minut pod przykryciem.
Po tym czasie kończymy gotowanie, makaron dojdzie po kilku minutach.
Smacznego!!!