Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klasyka. Co tu dużo pisać.
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 433
Tym razem zapraszam na pyszny boczek rolowany, roladę z boczku. Jest pyszna,...
Odsłon: 97
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 22
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 433
Tym razem zapraszam na pyszny boczek rolowany, roladę z boczku. Jest pyszna,...
Odsłon: 97
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 22
Składniki
-Włoszczyznę, obieramy, płuczemy i wrzucamy w całości do garnka pełnego zagotowanej wody. Cebulę kroimy na pół i także dodajemy. Wrzucamy także złamany liść laurowy, parę ziarenek ziela angielskiego i pieprzu. Gotujemy pod przykryciem przez jakieś 1,5 h. W międzyczasie delektujemy się zapachami.
-Mięso starannie umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Po półtorej godziny wspomnianego wyżej gotowania, możemy wrzucić mięso. Przykrywamy i gotujemy już wszystko razem jakieś 2,5 h.
-Wyłączamy gaz, zostawiamy pod przykryciem. Teraz zabieramy się za sos. Na patelni rozpuszczamy łyżkę stołową masła, dodajemy mąki aby otrzymać zasmażkę. Prosto z garnka dolewamy na patelnię wywaru, całość smażymy i ciągle mieszamy. Dodajemy odrobinę śmietanki i białego wina. Smażymy dosłownie parę sekund, po czym dodajemy wedle uznania sosu chrzanowego, soku z cytryny i soli.
-Sztuka mięsa wołowego świetnie smakuje z ziemniakami puree, całymi a także frytkami. Polecam także smażone buraczki.