Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Sztuka mięsa z warzywami"
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1893
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 1744
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 108
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 65
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1893
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 1744
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 108
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 65
Składniki
Wołowinę opłucz, osusz. Warzywa (w zależności od rodzaju) obierz, oczyść, opłucz, potem potnij na kawałki. Zagotuj posoloną wodę. Dodaj do niej listki laurowe oraz ziarenka ziela angielskiego i czarnego pieprzu.
Do wrzątku włóż mięso. Zanim woda ponownie zawrze, usuń pianę z powierzchni wywaru. Zmniejsz płomień i gotuj jeszcze około 75 minut, aż mięso będzie miękkie.
Na 20 minut przed końcem gotowania dołóż pokrojone warzywa. Przypraw mielonym pieprzem. Gotowe mięso i warzywa wyłóż na talerz. Podawaj np. z sosem chrzanowym.Źródło: Tina