Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Plastry schabu duszone w sosie podane z kluskami śląskimi i sałatką warzywną.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10833
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4842
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 960
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9260
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1377
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10833
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4842
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 960
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9260
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1377
Składniki
Przyprawione plastry schabu i pokrojoną cebulkę smażymy z obu stron na złoty kolor, podlewamy lekko wodą i dusimy pod przykryciem do miękkości mięsa. Gdy mięso jest miękkie, wyjmujemy na talerzyk, z pozostałej zawartości na patelni robimy sos dodając śmietanę i mąkę. Dokładnie mieszamy podgrzewając patelnię na małym ogniu. Do tak przygotowanego, doprawionego do smaku sosu, wkładamy wcześniej uduszone plastry schabu i na małym ogniu podgrzewamy około 5 minut, ciągle mieszając w celu dobrego połączenia się wszystkich składników. Sztuki mięsa podajemy z polanymi sosem kluskami śląskimi i sałatką warzywną ze słoika (domowej roboty) oraz z wcześniej ugotowanym kompotem z suszonych jabłek z dodatkiem skórek pomarańcza. Smacznego !!!