Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Plastry schabu duszone w sosie podane z kluskami śląskimi i sałatką warzywną.
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 143
Czasami można znaleźć bardzo apetyczne rzodkwie, są idealne do surówek.
Odsłon: 92
Potrawka z mięsa mielonego wieprzowego z warzywami podana z ryżem. Warzywa po...
Odsłon: 384
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 143
Czasami można znaleźć bardzo apetyczne rzodkwie, są idealne do surówek.
Odsłon: 92
Potrawka z mięsa mielonego wieprzowego z warzywami podana z ryżem. Warzywa po...
Odsłon: 384
Składniki
Przyprawione plastry schabu i pokrojoną cebulkę smażymy z obu stron na złoty kolor, podlewamy lekko wodą i dusimy pod przykryciem do miękkości mięsa. Gdy mięso jest miękkie, wyjmujemy na talerzyk, z pozostałej zawartości na patelni robimy sos dodając śmietanę i mąkę. Dokładnie mieszamy podgrzewając patelnię na małym ogniu. Do tak przygotowanego, doprawionego do smaku sosu, wkładamy wcześniej uduszone plastry schabu i na małym ogniu podgrzewamy około 5 minut, ciągle mieszając w celu dobrego połączenia się wszystkich składników. Sztuki mięsa podajemy z polanymi sosem kluskami śląskimi i sałatką warzywną ze słoika (domowej roboty) oraz z wcześniej ugotowanym kompotem z suszonych jabłek z dodatkiem skórek pomarańcza. Smacznego !!!