Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 1658 Ocena: 26180
Dodano: 08.07.2018
Odsłon: 690
1-2 os. | 60 min | łatwe | tanie |
Plastry schabu rozbijamy tłuczkiem do mięsa, solimy i posypujemy przyprawą do mięsa. Smażymy po 2 minuty każdą stronę plastra schabu na gorącym tłuszczu. Usmażone plastry mięsa wkładamy do garnczka zalewamy wodą do ich zakrycia, dodajemy liście laurowe, ziele angielskie, włoszczyznę i pastę rosołową, gotujemy do miękkości mięsa i warzyw.
W między czasie gotujemy obrane, wymyte ziemniaki w osolonej wodzie. Gdy mięso będzie miękkie dodajemy drobno pokrojoną natkę pietruszki i zagęszczamy sos mąką. Sztuki mięsa podajemy z ugotowanymi ziemniakami, polanymi sosem i marynowaną papryką.
Smacznego!!!
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

SlodkoSlodka83 08 lipca 2018Zgłoś do usunięcia
Lubię tak :-)Smacznie3 Kto głosował? | Odpowiedz