Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taka propozycja na niedzielny obiad, duszone plastry schabu z cebulką, podane z kluskami Spaetzle.
tłuczek do mięsa, patelnia, garnek,
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 204
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3998
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 370
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 952
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 204
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3998
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 370
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 952
Składniki
Opłukany, osuszony schab kroimy w grubsze plastry (około 8 sztuk), solimy, pieprzymy i smażymy na rozgrzanym smalcu z obu stron na rumiany kolor, oraz dusimy pod przykryciem około 10 minut. U mnie musiałem 3 razy smażyć, za trzecim razem ostatnie kawałki schabu przykryłem pokrojoną cebulą i razem dusiłem kilkanaście minut. W między czasie gotujemy kluski spatzle. Po usmażeniu wszystkich kawałków schabu wkładam na patelnię, na której pozostał tłuszcz po smażonych kawałkach schabu, i podsmażam kluski spaetzle. Podsmażone kluski wykładam na talerze i dodaję sztukę duszonego schabu z cebulą. Smacznego!!!