Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taka propozycja na niedzielny obiad, duszone plastry schabu z cebulką, podane z kluskami Spaetzle.
tłuczek do mięsa, patelnia, garnek,
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 197
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4445
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12063
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6857
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5629
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 197
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4445
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12063
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6857
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5629
Składniki
Opłukany, osuszony schab kroimy w grubsze plastry (około 8 sztuk), solimy, pieprzymy i smażymy na rozgrzanym smalcu z obu stron na rumiany kolor, oraz dusimy pod przykryciem około 10 minut. U mnie musiałem 3 razy smażyć, za trzecim razem ostatnie kawałki schabu przykryłem pokrojoną cebulą i razem dusiłem kilkanaście minut. W między czasie gotujemy kluski spatzle. Po usmażeniu wszystkich kawałków schabu wkładam na patelnię, na której pozostał tłuszcz po smażonych kawałkach schabu, i podsmażam kluski spaetzle. Podsmażone kluski wykładam na talerze i dodaję sztukę duszonego schabu z cebulą. Smacznego!!!