Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to tradycyjna szwajcarska potrawa z górskiego regionu Wallis. Składa się z ciasta i farszu. Przyznam,że danie jest bardzo smaczne,na pewno jeszcze powtórzę. Serdecznie polecam:)
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 521
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1396
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 107
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 385
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 521
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1396
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 107
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 385
Składniki
Ziemniaki ugotowane w mundurkach obrać i pokroić w plasterki. Pora i cebulę pokroić w cieńkie plasterki i zeszklić na maśle doprawiając solą i pieprzem Ser żółty zetrzeć na grubych oczkach tarła. Tortownicę 22cm wyłożyć ciastem wraz z bokami.Nakłuć widelcem. Resztę ciasta pokroić w cieńkie paski. Na spód ciasta wyłożyć połowę podsmażonego pora z cebulą.Na wierzch dać połowę plasterków ziemniaka.
Posypać połową startego sera. Jabłka obrać i pokroić w cieńkie półksiężyce,wyłożyć na ser. Czynność powtórzyć do wyczerpania produktów.
Na wierzchu ułożyć paski ciasta francuskiego i posmarować roztrzepanym jajkiem. Dać do nagrzanego piekarnika i zapiekać około godz.w 200st,góra-dół.
Podawać gorące,kiedy ser pysznie się ciągnie.:)
Smacznego życzę!