Do góry

Dania główne Przepis na:

Szwajcarski na opak

Szwajcarski na opak

Autor:

Przepisów i artykułów: 296 Ocena: 4481

Dodano:

Odsłon: 1926

Soczysty w środku, a chrupiący z zewnątrz schab, pikantne pieczarki z ekstra ciągnącym się serem, idealna propozycja w sam raz na niedzielny obiad :)

Składniki

5-6 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Pieczarki umyć, wysuszyć i pokroić w drobną kosteczkę. Cebule również kroimy bardzo drobno.
    Na rozgrzanym maśle podsmażamy chwilkę cebulkę i dodajemy pieczarki, doprawiamy pieprzem, pieprzem ziołowym i solą.

  2. Mięso umyć, wysuszyć, pokroić na niezbyt grube plastry, przyprawić solą i pieprzem, a następnie rozbić na kotlety.

  3. Plastry mięsa obtoczyć najpierw mąką, następnie w rozbitym jajku, a na sam koniec w bułce tartej wymieszanej z ziołami prowansalskimi.

  4. Mięso smażyć na mocno rozgrzanym oleju, aż do miękkości (mięso wieprzowe potrzebuje trochę czasu). Pod koniec smażenia na każdy kotlet wsypać pieczarki (ciepłe) , a na wierzch położyć gruby plaster sera. Patelnie przykryć i poczekać, aż ser się rozpuści.

  5. Smacznego !!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń