Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Soczysty w środku, a chrupiący z zewnątrz schab, pikantne pieczarki z ekstra ciągnącym się serem, idealna propozycja w sam raz na niedzielny obiad :)
Pieczarki umyć, wysuszyć i pokroić w drobną kosteczkę. Cebule również kroimy bardzo drobno.
Na rozgrzanym maśle podsmażamy chwilkę cebulkę i dodajemy pieczarki, doprawiamy pieprzem, pieprzem ziołowym i solą.
Mięso umyć, wysuszyć, pokroić na niezbyt grube plastry, przyprawić solą i pieprzem, a następnie rozbić na kotlety.
Plastry mięsa obtoczyć najpierw mąką, następnie w rozbitym jajku, a na sam koniec w bułce tartej wymieszanej z ziołami prowansalskimi.
Mięso smażyć na mocno rozgrzanym oleju, aż do miękkości (mięso wieprzowe potrzebuje trochę czasu). Pod koniec smażenia na każdy kotlet wsypać pieczarki (ciepłe) , a na wierzch położyć gruby plaster sera. Patelnie przykryć i poczekać, aż ser się rozpuści.
Smacznego !!!
Zupa ogórkowa jest klasykiem na polskich stołach. Przede wszystkim jest uwiel...
Odsłon: 812
Pomarańczowy deser. Szybkie i łatwe do wykonania cukierki. Są miękkie i smaczne.
Odsłon: 168
Bardzo smaczne, proste i szybkie w przygotowaniu ciasto z jabłkami papierówka...
Odsłon: 523
Najlepsza na letnie upały jest domowa lemoniada z owocami, lodem i miętą. Jes...
Odsłon: 86
Przepis dnia
Polędwiczki wieprzowe z kolorowymi paprykami to idealne połączenie. Smak ten...
Odsłon: 1993
Pomarańczowy deser. Szybkie i łatwe do wykonania cukierki. Są miękkie i smaczne.
Odsłon: 168
Bardzo smaczne, proste i szybkie w przygotowaniu ciasto z jabłkami papierówka...
Odsłon: 523
Najlepsza na letnie upały jest domowa lemoniada z owocami, lodem i miętą. Jes...
Odsłon: 86
Przepis dnia
Polędwiczki wieprzowe z kolorowymi paprykami to idealne połączenie. Smak ten...
Odsłon: 1993
Składniki
Pieczarki umyć, wysuszyć i pokroić w drobną kosteczkę. Cebule również kroimy bardzo drobno. Na rozgrzanym maśle podsmażamy chwilkę cebulkę i dodajemy pieczarki, doprawiamy pieprzem, pieprzem ziołowym i solą.
Mięso umyć, wysuszyć, pokroić na niezbyt grube plastry, przyprawić solą i pieprzem, a następnie rozbić na kotlety.
Plastry mięsa obtoczyć najpierw mąką, następnie w rozbitym jajku, a na sam koniec w bułce tartej wymieszanej z ziołami prowansalskimi.
Mięso smażyć na mocno rozgrzanym oleju, aż do miękkości (mięso wieprzowe potrzebuje trochę czasu). Pod koniec smażenia na każdy kotlet wsypać pieczarki (ciepłe) , a na wierzch położyć gruby plaster sera. Patelnie przykryć i poczekać, aż ser się rozpuści.
Smacznego !!!
Przepisy Dania główne
Dania główne
Kotlet schabowy, ziemniaki i surówka z kiszonej kapusty.
Dania główne
Kurczak pieczony na butelce z piwem
Dania główne
Kaczka z kapustą czerwoną i kluskami
Dania główne
Drobiowy rożek z pieczarkami
Kotlet schabowy, ziemniaki i surówka z kiszonej kapusty.
Moje tradycyjne danie na niedzielny obiad :) Schabowy, ziemniaki i surówka ze...
Odsłon: 145
Kurczak pieczony na butelce z piwem
Kurczak pieczony na butelce piwa smakuje wyśmienicie. Wyciekające piwo oblewa...
Odsłon: 141