Do góry

Dania główne Przepis na:

Szybka galaretka z rosolu.

Szybka galaretka z rosolu.

Autor:

Przepisów i artykułów: 176 Ocena: 3456

Dodano:

Odsłon: 3332

Rosolek zjedzony, troche nam zostalo, wiec zabieramy sie ze robienie galaretki na rosole, z kurczakiem i jajkiem...

Składniki

  • pozostale mieso z kurczaka (ja uzylam 2 nozek)
  • 2 marchewki, kawalek pietruszki i selera (z rosolu)
  • 750 ml rosolu
  • odpowiednia ilsc zellatyny
  • 2 jajka na twardo
  • troche octu
3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Szybka galaretka z rosolu.

Przygotowanie

  1. Mieso i jarzyne wyjmujemy z rosolu, jaki nam pozostal z obiadu i studzimy. Nastepnie obieramy mieso z kosci, nie za bardzo je rozdrabniajac. jarzynke ladnie kroimy, wraz z jajkami podzielonymi na pol ukladamy wszystko w polmisku.

  2. Odpowiednia ilosc zelatyny rozpuszczamy w rosole(ktory wczesniej przecedzilam przez drobne sito, aby pozbyc sie ziol). Nalezy tylko zwrocic uwage w jaki sposob rozpuscic zelatyne, jesli w cieplym mozna, to dobrze, jesli w zimnym, to rosol musimy dokladnie wystudzic.
    I zalewamy nasz polmisek. To wszystko. Nastepnie do lodowki na pare godzin i gotowe. Spozywac wraz z odrobina octu. bardzo smaczne.

  3. Roboty jest z tym z pol godziny, a potem bardzo smaczna kolacja.
    Jesli zas chodzi o galaretke, rowniez bardzo chetnie ja spozywam, gdyz ma nieocenione dzialanie dla naszych kosci i stawow.
    Polecam goraco.
    bardzo proste, szybkie i dobre :-))

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Konto usunięte 15 marca 2014 Też tak robię.Piątka oczywiście.A poza tematem ponawiam apel do smakerowiczów na forum.Obudżmy się i pokażmy siłę większości.

8 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń