Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pizza na suchych drożdżach, to idealny pomysł dla wszystkich fanów tego dania. To szybki i łatwy przepis, który zawsze się udaje. Wystarczy dodać do niej swoje ulubione dodatki i można cieszyć się wspaniałym posiłkiem.
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22717
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15081
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4824
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45234
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 700
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22717
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15081
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4824
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45234
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 700
Składniki
Sos do pizzy Pomidory z puszki odsączyć z zalewy (nie wylewając jej, w razie gdyby sos okazał się zbyt gęsty, można jej później użyć do rozcieńczenia). Pomidory i czosnek zblendować na gładką masę, doprawić do smaku. Ciasto Mąkę przesiać do miski. Dodać sól. Wymieszać. Ciepłą wodę wymieszać z 2 łyżkami oleju, drożdżami i cukrem. Do mąki dodać mieszaninę wody. Zarobić gładkie i elastyczne ciasto. Kulę ciasta okryć czystą ściereczką i pozostawić do wyrośnięcia na około pół godziny. W tym czasie ciasto powinno podwoić swoją objętość. Ciasto podzielić na 3 części. Z każdej uformować kulkę, a następnie rozciągnąć ją na placek, formując wokół wałeczek, rodzaj grubszego brzegu. Po cieście rozsmarować sos pomidorowy i ułożyć pozostałe składniki według uznania (boczek pokroić w cienkie plasterki, cebulę i paprykę w pióra, kukurydzę odsączyć z zalewy). Pizzę wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200°C. Piec przez około 15 minut.