Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka pizza dla zapracowanych, idealna w 10 minut
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 723
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 401
Rosół niedzielny gotowany na porcji rosołowej z kaczki oraz na udku z kurczak...
Odsłon: 127
Smaczne mini zapiekanki przygotowane na grzankach z bułki francuskiej. Zapiek...
Odsłon: 77
Mięso uwędzone metodą garnkową, 3 godziny w temperaturze 40-50 stopni Celsjus...
Odsłon: 73
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 723
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 401
Rosół niedzielny gotowany na porcji rosołowej z kaczki oraz na udku z kurczak...
Odsłon: 127
Smaczne mini zapiekanki przygotowane na grzankach z bułki francuskiej. Zapiek...
Odsłon: 77
Mięso uwędzone metodą garnkową, 3 godziny w temperaturze 40-50 stopni Celsjus...
Odsłon: 73
Składniki
Z jajka, mąki, proszku i mleka mieszamy energicznie ciasto w misce - wystarczy łyżką. Solimy i pieprzymy. Na rozgrzaną patelnie z odrobiną oleju smażymy ciasto na dużym ogniu około 1 -2 minut i przewracamy szybko na drugą stronę.
Zdejmujemy patelnie na chwilę z ognia i rozprowadzamy na cieście koncentrat pomidorowy, układamy salami, plasterki sera, pomidor oraz w moim przypadku paprykę jalapeno. Na wierzch posypujemy oregano.
Patelnie stawiamy znów na ogniu i smażymy pod przykryciem na wolnym ogniu około 5 minut. Gotowe :)