Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szpinak. Mama często opowiadała mi, jak, jako dziecko wraz ze swoim rodzeństwem przerzucali sobie szpinak z talerza na talerz, bo nikt go nie lubił. Z takim obrazem w głowie trwałam, dopóki nie spróbowałam tej zapiekanki. Zapraszam!
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 123
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 4152
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 167
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 123
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 4152
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 167
Składniki
Cebulę i 2 ząbki czosnku zeszklić, dodać zamrożony szpinak. Gdy się rozmrozić, dodać rozdrobniony twaróg, śmietanę i jogurt tak by powstał dość rzadki sos. Doprawiamy dość obficie, bo makaron pochłonie część przypraw i zapiekanka może wyjść mdła. Ugotowany makaron mieszamy z sosem, przekładamy do naczynia żaroodpornego. Posypujemy tartym serem. Zapiekamy do momentu aż ser się rozpuści ok 15 min.
Sos czosnkowy: czosnek przeciskamy przez praskę. Dodajemy majonez, śmietanę i jogurt. Wszystko mieszamy, doprawiamy. Podajemy jako dodatek do zapiekanki. Smacznego!