Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szpinak. Mama często opowiadała mi, jak, jako dziecko wraz ze swoim rodzeństwem przerzucali sobie szpinak z talerza na talerz, bo nikt go nie lubił. Z takim obrazem w głowie trwałam, dopóki nie spróbowałam tej zapiekanki. Zapraszam!
Z każdego jesiennego grzybobrania przynoszę przynajmniej kilkanaście pięknych...
Odsłon: 55
Lekki obiad z pieczoną rybą i warzywami.
Odsłon: 46
To pyszny i prosty sposób na zapiekankę, która jest świetnym pomysłem na kola...
Odsłon: 141
Przepis ten pokazuje makowiec troszeczkę inaczej, ponieważ mak nie jest w tra...
Odsłon: 546
Z każdego jesiennego grzybobrania przynoszę przynajmniej kilkanaście pięknych...
Odsłon: 55
Lekki obiad z pieczoną rybą i warzywami.
Odsłon: 46
To pyszny i prosty sposób na zapiekankę, która jest świetnym pomysłem na kola...
Odsłon: 141
Przepis ten pokazuje makowiec troszeczkę inaczej, ponieważ mak nie jest w tra...
Odsłon: 546
Składniki
Cebulę i 2 ząbki czosnku zeszklić, dodać zamrożony szpinak. Gdy się rozmrozić, dodać rozdrobniony twaróg, śmietanę i jogurt tak by powstał dość rzadki sos. Doprawiamy dość obficie, bo makaron pochłonie część przypraw i zapiekanka może wyjść mdła. Ugotowany makaron mieszamy z sosem, przekładamy do naczynia żaroodpornego. Posypujemy tartym serem. Zapiekamy do momentu aż ser się rozpuści ok 15 min.
Sos czosnkowy: czosnek przeciskamy przez praskę. Dodajemy majonez, śmietanę i jogurt. Wszystko mieszamy, doprawiamy. Podajemy jako dodatek do zapiekanki. Smacznego!