Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szpinak. Mama często opowiadała mi, jak, jako dziecko wraz ze swoim rodzeństwem przerzucali sobie szpinak z talerza na talerz, bo nikt go nie lubił. Z takim obrazem w głowie trwałam, dopóki nie spróbowałam tej zapiekanki. Zapraszam!
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 105
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 287
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1147
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 2025
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 25469
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 105
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 287
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1147
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 2025
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 25469
Składniki
Cebulę i 2 ząbki czosnku zeszklić, dodać zamrożony szpinak. Gdy się rozmrozić, dodać rozdrobniony twaróg, śmietanę i jogurt tak by powstał dość rzadki sos. Doprawiamy dość obficie, bo makaron pochłonie część przypraw i zapiekanka może wyjść mdła. Ugotowany makaron mieszamy z sosem, przekładamy do naczynia żaroodpornego. Posypujemy tartym serem. Zapiekamy do momentu aż ser się rozpuści ok 15 min.
Sos czosnkowy: czosnek przeciskamy przez praskę. Dodajemy majonez, śmietanę i jogurt. Wszystko mieszamy, doprawiamy. Podajemy jako dodatek do zapiekanki. Smacznego!