Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne, aromatyczne danie. Moja córka spałaszowała obiad błyskawicznie. Polecam.
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1298
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5827
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8836
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18452
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1298
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5827
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8836
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18452
Składniki
Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. W czasie gdy on się gotuje, obrać i pokroić pieczarki, cebulę i czosnek. Obgotować przez pięć minut różyczki brokuła. Następnie je zmiażdżyć widelcem. Cebulę, pieczarki i czosnek zeszklić na kilku łyżkach oleju. Dodać uduszonego brokuła i jeszcze chwilę dusić. Na talerze nałożyć najpierw makaron penne. Na niego zawartość patelni. Na wierzch pokrojone suszone pomidory i natka pietruszki. Całość można polać jeszcze aromatyzowaną oliwą ze słoiczka z suszonymi pomidorami.