Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki bigos z młodej kapusty z dodatkiem wiejskiej kiełbasy i moich ulubionych ziół prowansalskich. Bardzo łatwy w przygotowaniu i bardzo smaczny.
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 204
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 79
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 204
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 79
Składniki
Kapustę myjemy, szatkujemy i solimy. Przekładamy do garnka, zalewamy szklanką wody. Wstawiamy na ogień i gotujemy. Cebulę kroimy w kosteczkę, kiełbasę w półksiężyce, a pieczarki w plasterki. Wszystkie składniki kolejno podsmażamy na oleju i dodajemy do kapusty. Wlewamy przecier pomidorowy, przyprawiamy, dokładnie mieszamy i jeszcze chwilkę gotujemy do miękkości warzyw i połączenia się smaków. Podajemy z ulubionym pieczywem.