Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo prosta i wyśmienita potrawa jednogarnkowa. Można ją podać i na obiad i na kolację. Delikatny kurczak z dużą ilością warzyw będzie smakował całej rodzinie.
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 10967
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 3981
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 42648
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 468
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 311
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 421
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 10967
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 3981
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 42648
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 468
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 311
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 421
Składniki
Mięso myjemy, osuszamy i kroimy w kostkę 1-2 cm. Przekładamy do miski, dodajemy przyprawy (sól, paprykę w proszku, pieprz ziołowy, pieprz czarny, zioła prowansalskie) i dobrze wmasowujemy w mięso. Odstawiamy na bok (mięso można tak przygotować nawet dzień wcześniej i trzymać w lodówce). Obieramy, myjemy i kroimy wszystkie warzywa: cebulę w drobną kostkę,czosnek w cienkie plasterki, pieczarki w półplasterki, paprykę i ziemniaki w grubą kostkę, selera naciowego w małe kawałki. Na patelni rozgrzewamy olej. Na gorący tłuszcz wrzucamy cebulę i czosnek, podsmażamy je do zeszklenia. Na cebulę i czosnek wrzucamy pierś z kurczaka, chwilę podsmażmy. Następnie dodajemy pieczarki, podsmażamy całość pięć minut i na koniec dodajemy paprykę, seler oraz ziemniaki. Smażymy wszystko następne kilka minut. Dodajemy passatę lub koncentrat pomidorowy ze szklanką wody. Przyprawiamy maggi (można dodać łyżeczkę cukru dla złagodzenia kwaśnego smaku pomidorów) . Przykrywamy patelnię pokrywą, zmniejszamy ogień i dusimy gulasz 20-25 minut i gotowe. Gulasz wykładamy na talerze, posypujemy posiekaną natką pietruszki.