Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo szybkie i smaczne danie kuchni tajskiej. Przepis pochodzi ze strony Darii Ładochy.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10931
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4864
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 994
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9405
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1396
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10931
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4864
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 994
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9405
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1396
Składniki
Makaron moczymy w zimnej wodzie. W woku rozgrzewamy oliwę. Dodajemy polędwiczkę pokrojoną na cienkie plastry i fasolkę. Chwilę podsmażamy. Dodajemy posiekaną szalotkę, marchew pokrojoną w julienne i boczniaki (większe kroimy na mniejsze kawałki). Dalej smażymy na dużym ogniu, cały czas mieszając. Następnie dodajemy makaron ryżowy z odrobiną wody (50 ml). Energicznie mieszamy, dodając sosy-ostrygowy, sojowy i rybny oraz cukier, sok z limonki i posiekany na większe kawałki, szczypiorek. Na koniec dodajemy uprażone na suchej patelni orzechy.