Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo szybkie i smaczne danie kuchni tajskiej. Przepis pochodzi ze strony Darii Ładochy.
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 87
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 194
Pyszne i proste w przygotowaniu ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką naj...
Odsłon: 7985
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 87
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 194
Pyszne i proste w przygotowaniu ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką naj...
Odsłon: 7985
Składniki
Makaron moczymy w zimnej wodzie. W woku rozgrzewamy oliwę. Dodajemy polędwiczkę pokrojoną na cienkie plastry i fasolkę. Chwilę podsmażamy. Dodajemy posiekaną szalotkę, marchew pokrojoną w julienne i boczniaki (większe kroimy na mniejsze kawałki). Dalej smażymy na dużym ogniu, cały czas mieszając. Następnie dodajemy makaron ryżowy z odrobiną wody (50 ml). Energicznie mieszamy, dodając sosy-ostrygowy, sojowy i rybny oraz cukier, sok z limonki i posiekany na większe kawałki, szczypiorek. Na koniec dodajemy uprażone na suchej patelni orzechy.