Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie z serii "szybko i prosto". Można dodać dowolne składniki zalegające w lodówce.
        
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35697
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1207
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1757
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6009
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35697
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1207
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1757
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6009
        
        
                Składniki
Boczek kroimy w paseczki, por w półplasterki. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Szczypiorek siekamy.
Na gorącą patelnię wrzucamy boczek, kiedy wytopi się tłuszcz dodajemy por i smażymy razem do chwili aż por zmięknie. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Dorzucamy makaron i szczypiorek, dokładnie mieszamy i danie jest gotowe do podania.