Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie z serii "szybko i prosto". Można dodać dowolne składniki zalegające w lodówce.
Szybkie i smaczne mięsko pieczone w piekarniku. Smaczne jak do obiadu tak i...
Odsłon: 2149
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 7131
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 1165
Szybkie i smaczne mięsko pieczone w piekarniku. Smaczne jak do obiadu tak i...
Odsłon: 2149
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 7131
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 1165
Składniki
Boczek kroimy w paseczki, por w półplasterki. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Szczypiorek siekamy.
Na gorącą patelnię wrzucamy boczek, kiedy wytopi się tłuszcz dodajemy por i smażymy razem do chwili aż por zmięknie. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Dorzucamy makaron i szczypiorek, dokładnie mieszamy i danie jest gotowe do podania.