Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To jest makaron z cyklu tych w 20 minut a jak ktoś sprawny w kuchni to nawet 15. Czyli najlepiej :) To nie tylko szybki ale też bardzo prosty makaron z pieczarkami i ostrym sosem, który powstaje z prostego wymieszania składników. Szczególnie zasmakuje fanom azjatyckich smaków - wykorzystałam tu makaron do ramenu, w skład sosu wchodzą min ibmir, chilli, sos sojowy i sos rybny i posypany jest pokruszonymi algami nori, jakie są wykorzystywane do robienia sushi.
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7893
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1153
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13659
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7893
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1153
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13659
Składniki
Pieczarki posiekać w melakserze ( można też pokroić w drobną kosteczkę ale melakser to oszczędność czasu). Wstawić wodę na makaron.
Na patelni rozgrzać olej wrzucić pieczarki, nie mieszając smażyć aż się podpieką, zamieszać dopiero po dobrych paru minutach - w sumie smażyć ok 15 minut aż zbrązowieją , w połowie posolić.
Czosnek przecisnąć, imbir zetrzeć, szczypiorek posiekać. Przełożyć do miski razem z chilli.
W garnku zagrzać olej i jak będzie gorący zalać nim składniki sosu, odstawić.
Ugotować makaron. Ugotowany odcedzić i gorący dodać do grzybów, zamieszać.
Do sosu dodać resztę składników, wymieszać, zalać makaron i dobrze całość wymieszać.
Przełożyć na talerze, posypać pokruszonymi algami.