Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szukasz pomysłu na wykwintny, ale szybki obiad dla 2 osób? Przygotuj soczyste roladki z dorsza i wędzonego boczku! To danie wymaga naprawdę niewiele pracy, a śmiało może mierzyć się z serwowanymi w najlepszych restauracjach rybnych. Niezwykły efekt zapewnia połączenie delikatnego, chudego mięsa z dorsza (koniecznie wybierz ładny kawałek, najlepiej polędwicę) z tłustym boczkiem.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2948
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 575
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3672
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 240
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 344
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2948
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 575
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3672
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 240
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 344
Składniki
Podziel filet z dorsza na 3 kawałki podobnej wielkości. Każdy skrop sokiem z cytryny i oprósz pieprzem.
Ułóż parami (tak, by zachodziły na siebie) plastry boczku. Na każdej porcji połóż kawałek filetu z dorsza. Na każdym kawałku ryby ułóż łyżeczkę masła i trochę posiekanego tymianku. Zwiń w roladkę – tak, by szczelnie owinąć boczkiem dorsza, masło i tymianek.
Umyj i osusz papryki. Nie rozkrajaj.
Ułóż roladki z dorsza i papryki w lekko natłuszczonym oliwą naczyniu żaroodpornym – tak, by roladki nie stykały się ze sobą.
Wstaw naczynie żaroodporne do piekarnika nagrzanego do 200°C. Piecz przez około 25 minut. W połowie pieczenia obróć roladki i papryki na drugą stronę. Podlej tłuszczem z dna naczynia.
Podawaj z pieczonymi ziemniakami lub ryżem. W czasie konsumpcji usuwaj z papryk gniazda nasienne i przypieczone skórki.