Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Choć rzadko korzystam z gotowych produktów, gdy nie mam zbyt dużo czasu, sięgam po gotowe świeże tortellini z dowolnym nadzieniem, aby w ciągu 30 minut przygotować obiad. Istotne jest tylko, aby tortellini były dobrej jakości i w miarę możliwości bez chemicznych dodatków. Świeże, już ugotowane tortellini z dowolnymi warzywami i 2 rodzajami sera są nie tylko pożywne, ale również bardzo smaczne.
Przepis na delikatne i soczyste medaliony cielęce podane z aromatycznym sosem...
Odsłon: 69
Sezon kurkowy dobiega końca , propozycja prostego dania , które przygotuje ka...
Odsłon: 54
Póki jeszcze możemy, korzystajmy ze świeżych ziół. Zazwyczaj z bazylii robiła...
Odsłon: 159
Przepis na delikatne i soczyste medaliony cielęce podane z aromatycznym sosem...
Odsłon: 69
Sezon kurkowy dobiega końca , propozycja prostego dania , które przygotuje ka...
Odsłon: 54
Póki jeszcze możemy, korzystajmy ze świeżych ziół. Zazwyczaj z bazylii robiła...
Odsłon: 159
Składniki
Swieze tortellini z dowolnym nadzieniem (uzylam 2 rodzajów tortellini: z suszonymi pomidorami oraz z serem ricotta i szpinakiem) polac oliwa z oliwek i dopawic sola i pieprzem. Brokuly oczyscic i podzielic na rózyczki. Lodygi obrac i pokroic na kawalki.
Pomidory koktajlowe przekroic na pól. Cebule i czosnek obrac i równiez pokroic. Umiescic warzywa w duzej misce, zerwac igly rozmarynu z lodyg i dodac je do warzyw, nastepnie dokladnie wymieszac warzywa z tortellini aby wszystkie skladniki pokryly sie olejem. Rozlozyc wszystko równomiernie na blasze do pieczenia. Mozna tez od razu wymieszac tortellini z warzywami na blasze.
W zaleznosci od wielkości makaronu piec w temp. 180° C (góra-dól) przez ok. 10-15 minut. Po wyjeciu z piekarnika ulozyc na wierzchu jeszcze cieplych ravioli kawalki ricotty i posypac swiezo startym parmezanem. Na koniec posypac swiezymi listkami bazylii. Do tego dania swietnie nadaja sie tez resztki z lodówki: cukinia, baklazan - wszystko, co mamy pod reka. Zamiast ravioli mozemy tez uzyc resztek ugotowanych uszek, obojetnie z jakim nadzieniem.