Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na szybki obiad dla zabieganych.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11295
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4944
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1139
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9842
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1460
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11295
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4944
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1139
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9842
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1460
Składniki
Oliwę rozgrzewam na patelni, w tym czasie czosnek rozgniatam na desce i kroję w kostkę, szatkuje cebulkę. Następnie wszytko przesmażam. Pieczarki myje, obieram i kroje w talarki. Dodaje na patelnię, solę i pieprze do smaku. Wszystko poddaje obróbce termicznej przez 15 min co jakiś czas mieszając.
Makaron przygotowuję zgonie ze wskazówkami na opakowaniu, po ugotowaniu odcedzam.
Na patelni dodaję śmietanę i świeżo pokrojony koperek, czekam aż wszytko zgęstnieje. Ulubiony makaron, który się ugotował, ja użyłam akurat takich pokręconych kolanek, przekładam na patelnię i dokładnie łączę z sosem. Gorącą potrawę przekładam na talerz i posypuję startym serem.