Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szukając przepisów na szybkie dania obiadowe, wpadłam na pomysł błyskawicznego curry. Smak przyprawy curry dominuje w daniu a całość świetnie pasuje do ryżu.
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34129
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1319
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113581
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34129
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1319
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113581
Składniki
Paprykę i cebulę kroimy w kostkę. Czosnek drobno siekamy.
Na rozgrzanym oleju podsmażamy mięso mielone. Kiedy się zarumieni, dodajemy paprykę, cebulę i czosnek. Podsmażamy chwilę, po czym wlewamy 1/2 szklanki wody. Dusimy do jej odparowania i miękkości warzyw.
Na patelnię wlewamy śmietanę, dodajemy przyprawy do smaku. Podjemy z ryżem posypane natką pietruszki.