Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W smaku bardzo podobne do gołąbków, i stąd ich nazwa, robi się je szybko i sporo wychodzi z tych proporcji (mi wyszło 9 dużych) Pyszne są polecam!!!
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3183
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 588
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3692
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 265
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 427
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3183
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 588
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3692
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 265
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 427
Składniki
Do miski wrzucamy mięso mielone, pokrojoną drobno cała kapustę (na początku wydaje się, że tej kapusty jest za dużo, ale podczas wyrabiania ręka kapustka więdnie i w całości łączy się z mięsem,) do tego 3 jajka, kaszę mannę i przyprawy wedle uznania.
Z gotowej masy formujemy podłużne pulpeciki i obsmażamy na patelni (w niczym nie obtaczamy ) potem wrzucamy do garnka, zalewamy gorącą wodą i dusimy około 30 minut. Ja jako „fanka" cebuli do sosu dodaję jeszcze zeszkloną cebulkę i 2 ząbki czosnku.
Pod koniec wlewamy przecier pomidorowy, wsypujemy paprykę w proszku do smaku; ja dodaje jeszcze 2-3 łyżeczki koncentratu pomidorowego, żeby był bardziej wyrazisty smak i kolor. Ponoć zamiast sosu pomidorowego można doprawić tylko śmietaną, ale ja jeszcze tak nie robiłam..