Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W smaku bardzo podobne do gołąbków, i stąd ich nazwa, robi się je szybko i sporo wychodzi z tych proporcji (mi wyszło 9 dużych) Pyszne są polecam!!!
Do miski wrzucamy mięso mielone, pokrojoną drobno cała kapustę (na początku wydaje się, że tej kapusty jest za dużo, ale podczas wyrabiania ręka kapustka więdnie i w całości łączy się z mięsem,) do tego 3 jajka, kaszę mannę i przyprawy wedle uznania.
Z gotowej masy formujemy podłużne pulpeciki i obsmażamy na patelni (w niczym nie obtaczamy ) potem wrzucamy do garnka, zalewamy gorącą wodą i dusimy około 30 minut. Ja jako „fanka" cebuli do sosu dodaję jeszcze zeszkloną cebulkę i 2 ząbki czosnku.
Pod koniec wlewamy przecier pomidorowy, wsypujemy paprykę w proszku do smaku; ja dodaje jeszcze 2-3 łyżeczki koncentratu pomidorowego, żeby był bardziej wyrazisty smak i kolor. Ponoć zamiast sosu pomidorowego można doprawić tylko śmietaną, ale ja jeszcze tak nie robiłam..
Uwielbiam gołąbki! Jest to jedno z tych dań, które przypomina dzieciństwo. Je...
Odsłon: 18816
Bezmięsne gołąbki,są bardzo smaczne, i dietetyczne.Serdecznie polecam:)
Odsłon: 4152
Dziś przedstawiam Wam szybki i zaskakujący deser a jest nim grillowany ananas...
Odsłon: 14
Jeśli masz ochotę przetestować nowe połączenie smaków sernik Snickers z pewno...
Odsłon: 39168
Czy da się przygotować obiad w mniej niż 15 minut? Oczywiście! Przedstawiam W...
Odsłon: 227
Dziś przedstawiam Wam szybki i zaskakujący deser a jest nim grillowany ananas...
Odsłon: 14
Jeśli masz ochotę przetestować nowe połączenie smaków sernik Snickers z pewno...
Odsłon: 39168
Czy da się przygotować obiad w mniej niż 15 minut? Oczywiście! Przedstawiam W...
Odsłon: 227
Składniki
Do miski wrzucamy mięso mielone, pokrojoną drobno cała kapustę (na początku wydaje się, że tej kapusty jest za dużo, ale podczas wyrabiania ręka kapustka więdnie i w całości łączy się z mięsem,) do tego 3 jajka, kaszę mannę i przyprawy wedle uznania.
Z gotowej masy formujemy podłużne pulpeciki i obsmażamy na patelni (w niczym nie obtaczamy ) potem wrzucamy do garnka, zalewamy gorącą wodą i dusimy około 30 minut. Ja jako „fanka" cebuli do sosu dodaję jeszcze zeszkloną cebulkę i 2 ząbki czosnku.
Pod koniec wlewamy przecier pomidorowy, wsypujemy paprykę w proszku do smaku; ja dodaje jeszcze 2-3 łyżeczki koncentratu pomidorowego, żeby był bardziej wyrazisty smak i kolor. Ponoć zamiast sosu pomidorowego można doprawić tylko śmietaną, ale ja jeszcze tak nie robiłam..
Przepisy Dania główne
Dania główne
Klopsiki z białej kiełbasy
Dania główne
Dal- wariacja na temat
Dania główne
Makaron z fasolka szparagowa
Dania główne
Moje Czebureki
Klopsiki z białej kiełbasy
Polecam smaczne klopsiki do sosu chrzanowego lub jakiegokolwiek sosu czy też...
Odsłon: 101
Dal- wariacja na temat
Dal, potrawa kuchni indyjskiej, jest aromatyczny i sycący. Zaserwowany z ryże...
Odsłon: 102