Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proponuję szybki i tani obiad dla rodziny gotowy w 15 minut, potrzebujemy tylko twarogu, jajek i mąki by zrobić pyszny , bezmięsny obiad.
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7883
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1122
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13652
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7883
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1122
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13652
Składniki
Stolnicę lekko posyp mąka, za pomocą tłuczka do ziemniaków lub praski rozgnieść twaróg, dodaj jajka i stopniowo dosypuj mąkę. Ciasto powinno być zwarte i nie kleić się do rąk,ale nie może być zbyt twarde.
Ciasto podziel na 4 części i uformuj wałeczki. Krój ukośnie kluseczki. Gotuj w lekko osolonej wodzie ok 5 minut od wypłynięcia. Wyjmij za pomocą łyżki cedzakowej. Bułkę zeszklij na złoty kolor na maśle dodaj do smaku cynamon.
Kluski podawaj ciepłe okraszone bułką tartą z cynamonem, posypane cukrem.