Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Te placuszki można przygotować w kilka chwil. Są bardzo smaczne, szczególnie z dodatkiem sosu czosnkowego lub kwaśnej śmietany.
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 68026
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1957
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 68026
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1957
Składniki
Szpinak rozmrozić i odcisnąć z nadmiaru wody.
Jajo wbić do miski i roztrzepać rózgą, dodać mleko i wymieszać.
Do masy jajecznej dodać mąkę, proszek do pieczenia, szpinak i czosnek przeciśnięty przez praskę. Przyprawić solą oraz pieprzem według uznania i dokładnie wymieszać. W razie potrzeby można dodać więcej mąki (gdyby ciasto było zbyt rzadkie).
Na patelni rozgrzać olej, łyżką kłaść placki i smażyć z obu stron, do uzyskania lekko rumianego koloru.