Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Te placuszki można przygotować w kilka chwil. Są bardzo smaczne, szczególnie z dodatkiem sosu czosnkowego lub kwaśnej śmietany.
Krewetki lubię pod każdą postacią i z każdą przyprawą. Można je robić na wiel...
Odsłon: 632
Propozycja na sycące danie dla gromadki gości. Można wykorzystać warzywa pozo...
Odsłon: 91
Moje świąteczne pierniczki robię na różne sposoby i z kilku przepisów. Oto os...
Odsłon: 29
Po świętach gdzie królują postne potrawy, takie danie to coś przepysznego. Ch...
Odsłon: 69
Smakowitości na imprezy domowe i nie tylko bez zawartości chemii.
Odsłon: 75
Krewetki lubię pod każdą postacią i z każdą przyprawą. Można je robić na wiel...
Odsłon: 632
Propozycja na sycące danie dla gromadki gości. Można wykorzystać warzywa pozo...
Odsłon: 91
Moje świąteczne pierniczki robię na różne sposoby i z kilku przepisów. Oto os...
Odsłon: 29
Po świętach gdzie królują postne potrawy, takie danie to coś przepysznego. Ch...
Odsłon: 69
Smakowitości na imprezy domowe i nie tylko bez zawartości chemii.
Odsłon: 75
Składniki
Szpinak rozmrozić i odcisnąć z nadmiaru wody.
Jajo wbić do miski i roztrzepać rózgą, dodać mleko i wymieszać.
Do masy jajecznej dodać mąkę, proszek do pieczenia, szpinak i czosnek przeciśnięty przez praskę. Przyprawić solą oraz pieprzem według uznania i dokładnie wymieszać. W razie potrzeby można dodać więcej mąki (gdyby ciasto było zbyt rzadkie).
Na patelni rozgrzać olej, łyżką kłaść placki i smażyć z obu stron, do uzyskania lekko rumianego koloru.