Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super prosty przepis na szybkie placki z dyni. Mają piękny kolor, a do tego smakiem przypominają placki ziemniaczane. Można podawać je z sosem czosnkowym lub posypane cukrem. Zachęcam do wypróbowania!
W czasach przed maszynkami do mielenia, wszystkie kotlety były ręcznie siekan...
Odsłon: 2560
Prosta , szybka i smaczna sałatka, którą możemy podać jako dodatek do obiadu...
Odsłon: 159
Proste zrazy z szynki wieprzowej z ogórkiem , kiełbasą cebulą i boczkiem wędz...
Odsłon: 5885
W czasach przed maszynkami do mielenia, wszystkie kotlety były ręcznie siekan...
Odsłon: 2560
Prosta , szybka i smaczna sałatka, którą możemy podać jako dodatek do obiadu...
Odsłon: 159
Proste zrazy z szynki wieprzowej z ogórkiem , kiełbasą cebulą i boczkiem wędz...
Odsłon: 5885
Składniki
Szklanka - 250 ml Dynię i cebulę obrać, umyć i osuszyć. Czosnek obrać. Obraną dynię i cebulę zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Następnie dodać starty czosnek i wszystko wymieszać. Mąkę przesiać przez sitko. Do warzyw dodać jajka, mąkę, sól, pieprz i chili. Wszystko dokładnie wymieszać. Placki smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Smacznego!