Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie, smaczne i puszyste placuszki z dyni idealne na szybki obiad, ciepłą kolację czy podwieczorek. Znikają z talerza w mgnieniu oka. Są pyszne dynia pochodzi z własnego ogródka.
Przepis na pyszne, aromatyczne i pożywne ciasteczka owsiano - kokosowe, które...
Odsłon: 112
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 146
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 252
Przepis na pyszne, aromatyczne i pożywne ciasteczka owsiano - kokosowe, które...
Odsłon: 112
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 146
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 252
Składniki
Dynie obierz usuń pestki i zetrzyj na tarce o drobnych oczkach, lekko odciśnij. Dodaj jajka, jogurt, cukier i cukier waniliowy. Wszystko dokładnie wymieszaj za pomocą rózgi lub łyżki drewnianej. Na koniec dodaj przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i sodą. Mieszaj do połączenia składników.
Na patelni rozgrzej olej łyżka nakładaj ciasto na rozgrzany olej smaż na małym ogniu z obu stron po około 2 minuty na złoty kolor. Na talerzu połóż ręcznik papierowy i wyjmij placuszki żeby odsączyć z nadmiaru tłuszczu.
Placuszki podawaj posypane cukrem pudrem lub z ulubionym dżemem czy powidłami śliwkowymi. Smacznego