Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie, smaczne i puszyste placuszki z dyni idealne na szybki obiad, ciepłą kolację czy podwieczorek. Znikają z talerza w mgnieniu oka. Są pyszne dynia pochodzi z własnego ogródka.
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 76
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 202
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 342
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 600
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 76
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 202
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 342
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 600
Składniki
Dynie obierz usuń pestki i zetrzyj na tarce o drobnych oczkach, lekko odciśnij. Dodaj jajka, jogurt, cukier i cukier waniliowy. Wszystko dokładnie wymieszaj za pomocą rózgi lub łyżki drewnianej. Na koniec dodaj przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i sodą. Mieszaj do połączenia składników.
Na patelni rozgrzej olej łyżka nakładaj ciasto na rozgrzany olej smaż na małym ogniu z obu stron po około 2 minuty na złoty kolor. Na talerzu połóż ręcznik papierowy i wyjmij placuszki żeby odsączyć z nadmiaru tłuszczu.
Placuszki podawaj posypane cukrem pudrem lub z ulubionym dżemem czy powidłami śliwkowymi. Smacznego