Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie, smaczne i puszyste placuszki z dyni idealne na szybki obiad, ciepłą kolację czy podwieczorek. Znikają z talerza w mgnieniu oka. Są pyszne dynia pochodzi z własnego ogródka.
Zbliżają się walentynki, a tobie wciąż brakuje pomysłu na prezent dla ukochan...
Odsłon: 5696
Naleśniki farmerskie to danie, które pachnie domem i swojskim klimatem. Kremo...
Odsłon: 1297
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 190
Zbliżają się walentynki, a tobie wciąż brakuje pomysłu na prezent dla ukochan...
Odsłon: 5696
Naleśniki farmerskie to danie, które pachnie domem i swojskim klimatem. Kremo...
Odsłon: 1297
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 190
Składniki
Dynie obierz usuń pestki i zetrzyj na tarce o drobnych oczkach, lekko odciśnij. Dodaj jajka, jogurt, cukier i cukier waniliowy. Wszystko dokładnie wymieszaj za pomocą rózgi lub łyżki drewnianej. Na koniec dodaj przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i sodą. Mieszaj do połączenia składników.
Na patelni rozgrzej olej łyżka nakładaj ciasto na rozgrzany olej smaż na małym ogniu z obu stron po około 2 minuty na złoty kolor. Na talerzu połóż ręcznik papierowy i wyjmij placuszki żeby odsączyć z nadmiaru tłuszczu.
Placuszki podawaj posypane cukrem pudrem lub z ulubionym dżemem czy powidłami śliwkowymi. Smacznego