Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka wersja klasycznej pomidorówki ze Świerzych POMIDORÓW ...zamiast robić klasyczny przecier z rozgotowanych pomidorów z cebulą i czosnkiem proponuję tak ...
Żeberka w sosie własnym,kluseczki i kapustą zasmażana Niedzielne dzień dobr...
Odsłon: 220
Żeberka w sosie własnym,kluseczki i kapustą zasmażana Niedzielne dzień dobr...
Odsłon: 220
Składniki
Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i bardzo drobno pokroić przerzucić do miski i ręcznie pozgniatać. Bulion i wodę ( w proporcji 1:1) zagotować.
Do gotującego się wywaru dodać pozgniatane pomidory, przekrojoną na pół cebulę całość gotować ok 15 min po tym czasie wyciągnąć cebulę. Dodać koncentrat pomidorowy i podbić zupę śmietaną ( do śmietany wlewamy 2 chochle zupy mieszamy a następnie przelewamy powoli do niegotującej się już zupy)
Posypać dużą ilością posiekanej natki i gotowe Smacznego -szybko i niezawodnie bez tracenia czasu na gotowanie i przeciskanie pomidorów :)