Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka wersja klasycznej pomidorówki ze Świerzych POMIDORÓW ...zamiast robić klasyczny przecier z rozgotowanych pomidorów z cebulą i czosnkiem proponuję tak ...
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4926
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13341
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5823
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7487
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4926
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13341
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5823
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7487
Składniki
Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i bardzo drobno pokroić przerzucić do miski i ręcznie pozgniatać. Bulion i wodę ( w proporcji 1:1) zagotować.
Do gotującego się wywaru dodać pozgniatane pomidory, przekrojoną na pół cebulę całość gotować ok 15 min po tym czasie wyciągnąć cebulę. Dodać koncentrat pomidorowy i podbić zupę śmietaną ( do śmietany wlewamy 2 chochle zupy mieszamy a następnie przelewamy powoli do niegotującej się już zupy)
Posypać dużą ilością posiekanej natki i gotowe Smacznego -szybko i niezawodnie bez tracenia czasu na gotowanie i przeciskanie pomidorów :)