Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To szybkie risotto z warzywami będzie doskonałą propozycją dla wszystkich zabieganych osób, które chcą cieszyć się pysznym i zdrowym posiłkiem. Ewa Wachowicz w najnowszym odcinku programu "Ewa Gotuje" pokazała nam, w jaki sposób można przyspieszyć przygotowywanie tego włoskiego klasyku. Wystarczy kilka chwil, a sycący i pożywny obiad pojawi się na waszym stole.
Przepis dnia
Obiad prosty do zrobienia. Polecam.
Odsłon: 914
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 877
Przepis dnia
Obiad prosty do zrobienia. Polecam.
Odsłon: 914
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 877
Składniki
Na patelni rozgrzać olej i usmażyć na nim pokrojoną w plastry kiełbasę. Dorzucić posiekaną szalotkę. Po chwili dodać pokrojony czosnek.
Wsypać mrożone warzywa. Podsmażyć. Dodać ugotowany ryż. Wymieszać. Zetrzeć parmezan. Przyprawić solą i pieprzem. Udekorować bazylią.
Na talerzu można udekorować płatkami parmezanu i listkami bazylii.